måndag 5 oktober 2009

Muddar å annat krafs

Oj, vad länge sen sist! Man har väl inga bloggkompisar kvar kan jag tro. Ja, då får jag väl betrakta detta som ren dokumentation av FO:s.
Även jag kom iväg till den trevliga syfestivalen i Borås. Hoppas den kommer tillbaka nästa år igen! Det var ju mer garn än tyg, hurra! Jag skulle inte handla nånting egentligen, för jag har ju garn så jag klarar mig mer än väl. Men....hamnade på en Work Shop om skuggstickning, och började på dessa muddar i ett enkelt sådant mönster. De här muddarna är redan överlämnade till en arbetskamrat, att ha på jobbet på måndagar, då vi ofta har extra kallt inne. Det verkade som hon blev glad. Tyvärr blev de lite korta för min smak, men jag gjorde precis efter mönstret och vågade inte göra dem längre för jag visste inte hur mycket garnet skulle räcka till. Det var lite småkul. Jag tänker göra ett par till mig själv också, juliga, i rött och vitt alpacagarn så småningom.
( I en annan vinkel framträder ett annat randmönster).

Jag köpte ett nystan av härliga "crazy zauerball" också, kunde inte låta bli. Ett nystan lite tråkigt sockgarn åkte också ner i påsen (nyttostickning pågår - raggisar till barnen) och till sist en påse med ett färdigt kit att virka en amigurumi-älg....fast den skall min dotter få i födelsedagspresent att göra själv, hon har börjat virka lite.

Exempel på nyttig, INTE så spännande stickning: raggisar till gummistövlar.
I övrigt känner jag mig lite låg idag. Alltså, visst är jag mycket tacksam över att ha jobb, men fy vad jag är less på det stället ibland. Ibland undrar man.......en hel del.2 kommentarer:

Tvärslå sa...

HA - så lätt blir du inte av med en annan ;)
Jag rusar in och kollar av då o då, det har gått segt för mej också på senaste tiden...annat kommer imellan liksom.
Härliga muddar och socks skulle behöva det jag med så frusen som jag är men hinner liksom inte med :(
Wellwell tids nog.

Susilull sa...

Nä, bloggpolarna försvinner nog inte så lätt (hoppas jag).
Söta muddar! Och jag tror absolut du fixar Travelling women-sjalen.
En skön enkel stickning, visserligen gjorde jag fel ute i kanten i första mönsterdelen, men jag fuskade till det lite.
Den blir inte stor, så den slätstickade delen utökade jag tills jag hade 159 maskor.

Lycka till!