måndag 28 juni 2010

Värsta virkabstinensen är över nu

Mina uppsatta virkregler funkar inte så bra. Jag hade tänkt fästa alla trådar direkt då en ruta var klar tex, innan jag började på nästa. Tänk vad bra va. Att ta det trista lite i taget, istället för att slita i timmar på slutet när man är less. Tja. Jag har virkat nitton rutor nu och fäst trådarna på ....en. Och ja, det var den första jag gjorde.Ja ja. Vidare skulle jag ju sticka på min tröja mellan varven. Har jag...inte.
Jag blir nöjd med filten i alla fall, den kommer bli riktigt bohem, precis som jag vill. Och en massa nya mormorsprojekt poppar upp i skallen under tiden dessutom. Nu tror jag att jag skall klara att pausa lite och ta tag i tröjan i stället, jag vill ju verkligen ha den!
Var tvungen att testa denna lilla grytlapp igår, som något slags mellansteg att släppa filten. Den blev riktigt tunn och ful och vinglig, men den får bo i lådan i köket åtminstone.


3 kommentarer:

agata sa...

Jättefin filt! JÄ-TTE-FIN! Och jag är grovt imponerad av att du i alla fall hittar på trådfästningsregler - det är moget, oavsett om du följer dem eller inte.

Lillemor i Hummelsta sa...

Jag tycker att grytlappen också är fin, synd att ligga ensam i lådan, kan den inte få vara framme på lördagar åtminstone? Eller få en liten kompis i lådan kanske?

Susilull sa...

Jättefin! Bra jobbat, även om trådarna hänger kvar. Det är konstigt det där, hur lätt det är att INTE göra som man tänkt...
Lilla grytlappen blev ju jättesöt, ett sånt fint mönster!