söndag 13 december 2009

Don´t try this at home..

Idag har man bakat lussekatter. Igen kan jag säga. Det var nämligen som så att mina barn och jag skulle baka lussekatter igår. Och det gjorde vi. Jag är ganska bra på det om jag får säga det själv. Tyvärr hade mamman inget "vanligt" vetemjöl hemma, utan bara det exklusiva stenmalda vetemjölet hemköpt under vår Grännaresa i somras, som den minnesgoda bloggläsaren kanske kan erinra sig. Man tager vad man haver, eller hur? Jag föreställde mig att lussekatterna skulle bli lite pikant rustika, kanske rent av lite extra äkta gammaldags. Icke! Degen blev INTE gul, den blev.....ja, bajsfärgad rent av, det vill sig inte bättre än att jag måste skriva sanningen!
"Men mamma, degen ska ju vara GUL!! ARGHHH!"
"Ja...men det smakar ju precis som vanligt...kanske...."
"Dumma mjöl!"
Under tiden som barnen tappert bakade bruna lussekatter åkte jag till affären och köpte jäst, saffran och VITT vetemjöl. Blev ju billigt det här, 2 paket saffran gick loss på 70 spänn....men det vet ni ju alla som bakar själva, att saffranet är extra dyrt i år. Men att det var dyrt...?!
Nu har vi ätit fina lussekatter efter ena barnets luciaframträdande i kyrkan. Och frysen är proppfull både av guldgula vackra OCH bruna lussekatter! De bruna ska jag tröstäta sena kvällar i januari. Varenda en.
(Hur de smakar? Grovt....)

3 kommentarer:

Tvärslå sa...

Lovar att jag skulle gilla dina bruna grova saffransbullar för jag kan absolut inte baka saffransbullar, de blir som stenar.
Och jag har testat flera recept och alla möjliga knep men det vill sej icke så grova bullar är säkert supergoa.
Jag får hålla mej till att baka mjuk saffranskaka.
Det ska bli mycket spännande att se vad du knåpat ihop under din frånvaro från bloggen :)
Jag tackar för orden om tofflorna förresten.

Susilull sa...

Jag skall lägga det på minnet, vitt mjöl till baket!! :-)
Fast i ärlighetens namn bakar jag inte så mycket annat än pepparkakor till jul - dom skall ju vara bruna, hihi!

Önskar dig en God Jul med många lugna sköna stunder med familjen!

Gårdsromantik sa...

Kikar in för att önska dig en GOD JUL!

Kram Maud