tisdag 5 januari 2010

Mera sockor

Det känns som om jag bara stickar strumpor nu för tiden. Det har blivit några presentpar i jul, som inte hann fastna på bild ens. Det är något väldigt avslappnande att sticka just enkla, vanliga strumpor tycker jag. Jag har inte riktigt kommit in i alla dessa avancerade sockmönster som finns, jag tror faktiskt jag bara gjort ett par strumpor i "annat" mönster än varianter på ribb. Men jag gillar ju dessa självrandande garner, och de tycker jag faktiskt inte gör sig så bra i snirkliga mönster. På bilden en variant av "Fame", färgställningen är egentligen inte den jag ville ha, det finns en snyggare, med mer dova färger som jeansblått och vinrött mer, men jag fick hålla till godo med vad som fanns. De blir i alla fall färgglada! Ena strumpan är klar, och kanske får de stanna kvar hemma. Jag har sjukt många strumpor, men de börjar se lite medtagna ut allihop.
Jag har haft ett jättebra "jullov", men nu efter bara två dagar på jobbet har jag nog dragit på mig en förkylning och känner mig helt låg. Jag ska lägga mig nu, med min julklappsbok.
Trevlig Helg!
ps, Tvärslå. Tack för gullig kommentar!

4 kommentarer:

Anna sa...

Hej
ja enklast är oftast snyggast. gillar färgerna och krya på dig.

Tvärslå sa...

Härligt att ha många sockor, själv har jag bara ett par... tänker hela tiden att jag ska göra flera till mej men gör jag något så blir det knyckt av någon annan - inte för att det blir så fasligt mycket men ändå.
Själv tycker jag om det enkla, det är finast.

Mormors bod sa...

Håller med dig helt och fullt. Den bästa avslappningen är att sticka enkla sockar utan krusiduller. Bara mata på monotont varv efter varv - helst med självrandande garn som du säger. Och "less i more".

Assishantverk sa...

Jag har just lärt mig sticka sockor med hällapp och tycker att det är jätteroligt! Det är bra Tv- stickning tycker jag!
Assi