söndag 8 augusti 2010

FO: Tunika i bomull-lin

Den här tunikan, (mönster Drops) har jag trasslat bra mycket med. Den skall stickas på grova stickor, vilket jag inte gillar, och är nu i färdigt skick för stor. Trots att jag gick ner ett nummer på stickorna. Det funkar helt enkelt inte att mäta stickfasthet på ett korrekt sätt då stickningen är lite gles, i alla fall inte för mig! Repade och höll på, (stickat bakstycket minst några gånger) och tyckte att det stämde, men nej, jag är inte helt nöjd. De virkade rutorna på framstycket passade inte in i "hålet" där de skulle sitta, så där krävdes också en hel del trixande och lite justering i mönstret innan de kunde sys fast.
Det som inte syns på bilden är att halsringningen är jättevid. Provade att trä en snodd längs kanten högst upp, men det funkade inte alls. Kanske jag hittar på ett sätt att hålla samman de översta rutorna åtminstone, vet inte hur jag vill ha det med den saken riktigt.
Det är främst i ryggen som ringningen är för djup, hela paketet glider lätt ner för långt ut på axlarna. Orkar inte greja mer, för då får jag börja om från början! Undrar om den kan krympa något i tvätt?
Sammanfattningsvis kan jag säga att jag älskar modellen och kvalitén, och jag kommer att använda tunikan sommartid, men den kräver ett brunbränt halsparti som klarar en djup urringning...

Detalj på det virkade4 kommentarer:

MiA sa...

Jag tycker den är supersnygg!

Tvärslå sa...

Den är SKITSNYGG !
Ögonen nästan trillade ur när jag såg den, o vet du jag är mycket större än dej så får du ett starkt behov av att göra dej av med den så vet du det ;)

Susilull sa...

Wow, säger jag bara! Så supersnygg!
Härifrån min dator ser den iaf kanonfin ut! Och jag är brunbränd och gillar urringningar, hihi..;-)
Du kanske kan virka på översta halskanten lite till för att få den något snävare?
Er Turkiet-semester lät skön om än lite svettig!

Medea sa...

Men oj vad snygg den blev! Jobbigt att det var mycket pill med att få den klar men ett superfint resultat.