måndag 10 november 2008

Jag kommer aldrig att få vara med i "Sköna Hem"!

Att ha julgran är viktigt för mig (jepp, nu är det återigen ilandsproblem som ska dryftas). Det är inget problem i sig, alla familjemedlemmar vill ha gran, ingen är allergisk och maken och jag har samma gransmak, så det är bara att köpa sig en gran. Ja, men var skall den stå så att
den kommer till sin rätt?! Vi har alltså ingen ledig plats där en gran ryms! Alltså knör vi in den i ett hörn i vardagsrummet där den egentligen inte får plats, mycket sorgligt. Får av samma anledning välja en något smalare granmodell än vi annars skulle gjort. Ett år hade vi granen i vårt iofs stora kök, men det blev ju inte heller bra, man får flytta på köksbordet, och då hamnar taklampan fel, och...Men så en dag (igår) kom jag på att om man skruvar ner vårt väggfasta gamla vitrinskåp och hänger det på väggen där granen brukar stå så frigörs en yta där granen skulle tillåtas sprida ut sina grenar i full (jaaa, nästan) frihet. Skåpet förresten, det är ett gammalt avlutat skåp från 1800-talet som jag köpt för alldeles dyra pengar på 80-talet, man ska ju INTE luta av gamla skåp, det har jag ju senare lärt mig av Knut Knutsson, men nu är det som det är med den saken. Jag tycker det är lite fint i alla fall. Förresten, jag hävdar mig inte särskilt bra i Sveriges nya nationalsport heminredning. Det är jag lite ledsen för, för jag VET ju hur jag tycker saker ska se ut, varför blir det inte så då??? Problemet är kanske att jag gillar så mycket och har lite svårt att hålla en rak linje. Till sist: min storasyster bor i ett dockskåp. Hon är så säker i sin smak så då familjen tvingades riva ut hela köket pga nån byggnadsteknisk detalj, så valde hon exakt samma tapet och bröstpanel som innan, "för vi hittade ändå ingen som vi gillade bättre".
Say. No. Moore. Syrran, jag kan aldrig bli som du.

3 kommentarer:

Stiko Sara sa...

jo då jag har glömt strulpellen. Men man blir bara arg på sig själv i efterhand om hur blind man kan vara när så kallad "kärlek" uppstår =) men tack för rådet =) =)

Tvärslå sa...

Jag har också ett gammalt vitrinskåp som jag (skäms) "råkade" måla med halv-vinröd väggfärg ...en gång i tiden när jag hade en pensel i min hand... det står på högkant ute på balkongen som ett högt bord - hur dumt var inte alltihopa med det där då ?
Jag kan inte ens minnas att jag målat något med den där färgen ens...men det är såå lätt att liksom bara fortsätta måla när man målat en sak och står där med penseln i näven och färg i burken.

Susilull sa...

Ja det där med heminredning - det är ju verkligen ett kapitel för sig... Jag tycker det är väldigt roligt, men det får inte gå till överdrift, det är nästan på gränsen tycker jag.

Lycka till med gran-placeringen, själv har jag inte kommit så långt i mitt "jultänk" ännu