fredag 26 december 2008

Sjuk!

Precis efter att jag gjort min plikt som jultomte hos grannen på julafton slog huvudvärken och det halsonda till! Hur typiskt är det inte? Man kör på i hundranittio knyck, och då man slappnar av passar kroppen på att slå tillbaka. Ja, juldagen tillbringades inomhus alltså, med feber. Ute var det rimfrost och gnistrande sol. Idag har jag haft över 39 grader, men med Ipren i kroppen är jag nu uppe och lullar runt lite smygvarm bara.
Detta är vad jag fick genom mitt byte i Stickameras julklappsbyte (choklad också). Två härvor fint ullgarn, i en av mina absoluta favoritfärger, nämligen ljung. Tack! Garnet har jag aldrig hållit i tidigare, men det känns mjukt och fint. Undrar om det räcker till en sjal, är det någon som kan tipsa på ett bra mönster, gärna lite enklare spets? Garnet skall stickas med dubbla trådar, men en härva innehåller 500 meter, det låter ju rätt långt?

Annars har jag tagit ett drastiskt grepp om stickkorgen. Vet inte om det är feberdimmorna, men jag har repat upp en del påbörjade stickningar som jag tröttnat på. Börjar om liksom. Har tagit ett tag om den gröna tweedkoftan också, nu har jag sytt ihop ena axeln och sidan...Koftan är kortärmad och det skall stickas resår runt ärmhålet, jag blev inte nöjd på första försöket, så jag tror jag ska göra om lite där igen. Jag vill ha det lite stramare, den fladdrar för mycket nu. Undrar om den NÅNSIN kommer att förevisas här? Men den har potential att bli rätt så bra trots allt, så jag kämpar på. I morgon tänker jag vara feberfri (?).4 kommentarer:

Tvärslå sa...

Krya på dej.

Susilull sa...

Så tråkigt att bli sjuk på julafton! Hoppas du snart är frisk igen!
Teetee garnet är mysigt att sticka i, väldigt tunt, så dubbel tråd krävs. Jag har stickat en egen variant av Juno Reginascarf i dubbelt Teetee (i ljungfärgen också) och en härva räckte precis. Men då var den nog inte riktigt så bred och lång som originalmönstret fr Knitty.

God Fortsättning på julhelgen!

Samtal från min trädgård sa...

Krya på dig. Kika runt på nätet finns massor med mönster på spetssjalar. God fortsättning.

Ronja sa...

Stackars dig, vad tråkigt att vara sjuk under helgerna. Hoppas du är bättre nu och att du har passat på att ta fram en av alla de goda böcker som du har. :) En stickning framför en film är ju heller inte fel...