måndag 29 december 2008

Äpplet faller inte långt.....

Äntligen börjar min sexåring få lite kläm på hur man stickar! Kolla in vilken bra julklapp mamma hittade i Ullared! En stor kartong som utlovade innehålla material till både mössa och halsduk minsann. För tjugunie spänn! Mycket prisvärt måste jag medge, fyra rejäla garnbollar med tjockt barnvänligt garn (med glittertråd i!!) samt korta barnstickor. Nu saknar ju inte huset vare sig garnrester eller stickor, men ja...en färdig julklapp för liten peng är aldrig fel. Problemet innan har varit att inte en endaste lilla maska har velat förflytta sig på stickorna utan mammas assistans, detta samtidigt som storasyster obehindrat både stickat och virkat, nästan bara för att retas. Men idag gick det bättre. Detta skall bli en mössa till en gossehund. Med "hål för öronen". Nu ser jag framför mig trevliga sittningar i soffan, då vi ska sitta på rad och producera.

Idag har jag jobbat, min första feberfria dag sedan julafton. Man är verkligen en god arbetare, som har den goda smaken att insjukna under lagstadgad ledighet. Skit i´t, skönt att vara bättre, men nu är dottern sjuk...hoppas vi kan hälsa på släktingar över nyår som tanken är.
Glitterlurv till fyndpris

2 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

När det blir för rörigt hos oss, så säger jag åt ungarna, att kom nu stickar vi i soffan. Jag får vara beredd att assistera, men det ger ett väldigt lugn hos alla. Mina barn är en pojke och en flicka på 13 och 11.

Jennie sa...

TACK! så väldigt väldigt mycket. För den superfina baskern och de härliga muddarna. De passade perfekt till mig. Å, vad härligt fluffiga muddarna är! Måste se om du skrivit någonstans i bloggen om vilket garn och mönster du använt. Hoppas ni alla kryar på er snart. Även jag och min familj har också passat på att ha influensan över ledigheten, med hög feber och halsfluss. Men nu knaprar vi penicilin, så om några dagar kanske vi är på benen i gen. Då ska jag gå ut och snygga mig i min nya basker!

GOTT NYTT ÅR!