söndag 19 april 2009

Vårbasker

Flickans vårbasker är färdig. Stickad i muskat. Mönstret finns här, men jag har lagt upp 80 maskor i resåren istället, för att den skulle passa till en sjuåring. Den blev ganska fin tycker jag själv, bilden gör den inte riktigt rättvisa. I påskhelgen stickade jag bl a på glasströjan tills dess garnet tog slut. Nu har jag tre nya fräscha nystan, så den skall snart bli färdig. Men! En sak som jag faktiskt inte tänkt på förut: då man stickar med självrandande garn blir ju ränderna olika breda beroende på varvens längd... Är ni med? Kolla in axlarna:
Tror att jag skall repa upp och avhjälpa detta genom att ha två nystan på gång samtidigt och växla på lämpligt ställe. I ett anfall av plötsligt pedanteri.
Till sist kan jag meddela att jag försöker göra klar den gröna förhäxade koftan, återstår ju bara resår runt hals och framkant. Ska det vara så märkvärdigt? Jag har tom plockat upp lämpligt maskantal för nån månad sen. Vad händer? Givetvis gör jag knapphålen på fel sida. Repar upp....Nu har jag kommit en bit på väg igen, men.....det stod i beskrivningen att man skulle sticka ett rätt varv från avigan efter upplocket, dvs innan man börjar själva resåren. Det gjorde jag lite tveksamt....men varför?? Det blir ju bara fult ju! Nån som fattar vad det skall vara bra för? Tror jag repar upp en gång till! Sen återstår bara knappar. Jag hade plockat fram fina knappar från en slaktad gammal kofta. På nåt mystiskt sätt har två stycken rymt sin väg från påsen de låg i. Jag har en polstergeist i min stickkorg.....

1 kommentar:

Tvärslå sa...

Baskern är jättefin och inte spelar det väl nån roll med färgränderna ?
Fast jag vet, blir man sådär fixerad så kan man inte släppa det.