lördag 3 januari 2009

The Muppet Show

Jaha. Så skulle det stickas Dödergöksbasker. Sagt och gjort, jag sprang in i lokala garnaffären, med ungarna väntande i bilen. Tjockt med folk, i kassan en äldre nervös dam som inte riktigt hade situationen i sin hand, telefonen ringde ett antal gånger (och då passade hon på att svara!), hon försökte assistera en dam som letade mönster samtidigt som det alltså var lång kö. Jag visste vad jag skulle ha, Debbie Bliss-garn var ju bara att glömma (jag vet sortimentets begränsningar) men ett ställ med Eco-ull visste jag att det fanns. Brunt hade jag tänkt mig...hmmm..bara ett nystan i stället, jag behövde två. Ska jag chansa och se om tanten kan trolla fram ett nystan till? Nää, för att rädda sinnesron på samtliga närvarande hugger jag istället två nystan av en nyans som faktiskt är lite väl artonhundratal måste jag tillstå. En potatisbrungrå färg som ärligt talat inte gör nån människa glad, men vad f...här ska hem och stickas!

Fort går det, liknar en sjöborre litegrann...men det var väldans var stor den verkar bli...? Jag kör på, jag har följt mönstret och stickar ju mer hårt än löst, så det ordnar väl sig? Eller förresten, jag har ju ökat på längden med två cm, efter att ha läst en kommentar från en annan stickerska som gjort just denna basker, jag vill ju ha en modern basker med pös och häng! Jag ska ju sätta lite smink i fejan sen också, då måste ju allt se bättre ut?


Jag inser på ett ganska tidigt stadium att baskern blir ENORM, men bestämmer mig trots det för att göra den färdig. Mönstret var roligt att göra (ingen skugga över Dödergök, mönstret stämde till punkt och pricka, och jag TYCKER ju baskern är fin, annars skulle jag ju aldrig gjort den) och jag gör nog ett nytt försök, men jag får justera maskantalet så det passar mig samt avhålla mig från att förlänga mönstret med de där två extra centimetrarna. På bilden ser den kanske inte SÅ galen ut, men jag lovar, jag ser rätt så skapligt muppig ut i den. Den får vila sig lite, kanske jag kan se med andra ögon på den en annan dag. På´t igen bara....

5 kommentarer:

Tvärslå sa...

Skitsnygg bakser och den ser inte alls muppig ut.
Fast det vore hemskt tråkigt om den växte till enorm storlek och den blev fuktig eller så.

Susilull sa...

Alla verkar råka ut för fenomenet "monsterbasker" just nu, detsamma hände mej, men det var mitt eget fel så det blev att sticka om!
Jag tycker den ser fin ut!
Men förstår hur du kanske känner. Tycker själv att alla andra ser så fina ut i sina baskrar med häng på, men när jag själv får för mycker pös och häng blir det bara fel...

Fru P sa...

Tack för snälla överslätande ord. Grejen är ju att ute i butik har jag sett färdiga köpebaskrar och dom ser ju ut så här?!? Men jag är nog bara för medelålders...kram på er tjejer!

Lilla-Anna sa...

Jättefin, så kul att se att stickade baskrar!

agata sa...

Fin basker, och jag gillar färgen också. Fin blogg du har. Hur kan det komma sig att jag inte varit här förut?! Mycket märkligt. Jag återkommer!