söndag 25 januari 2009

Pyssel de luxe samt beslutsångest

Ja, så har man då blivit ännu ett år äldre....Tänkte visa en del presenter. Den här boken skickade en syster, den är rolig! Jag tror inte att jag kommer att göra så mycket ur den, men jag blir glad av de tuggummirosa 50-talsinspirerade bilderna. En del helknasiga pyssel....
....men kanske att jag måste vika ihop en pralinask nån dag i alla fall...
"Pyssel de luxe" av Josefin Ekman

Jag är svag för Mateuskeramik. Problemet är att det finns för mycket färger och former att välja bland. Om vintrarna vill jag ha denna plommonfärgen, och så drömmer jag om svart, grått och benvitt som komplementfärger. Eller rött och grått till jul. På sommarn tänker jag att jag skall nog satsa på rosa, eller de härliga gröna eller blå färgerna som finns. Eller den havsgröna, läckra...För nåt år sen bestämde jag mig till sist för att börja med den här plommonfärgen som basfärg. Den är vacker och passar till alla färger tycker jag. Samlingen har hittills uppgått till sex stora mattallrikar med spetskant, en tillbringare och ett stort "ostron"fat som jag älskar, oftast har jag sallad i det fatet.

Nu var jag tvungen att bestämma mig i vilken riktning jag skulle gå, dvs vilken färg ska få flytta in i skåpet tillsammans med det andra? Eftersom vi nu går mot ljusare tider fick jag klämt ur mig "rosa" till slut. Det är väldigt vackert ihop, men ändå är jag fortfarande osäker, är jag verkligen så här romantisk?! (Ja, nu får jag väl bli det om inte annat).

Nu har då samlingen utökats med tre små "ostronskålar", tänkta till små serveringsskålar eller dessert, samt tre släta assietter, samtliga i den ljusa blekrosa färgen. Jag har fått en slant av mina svärföräldrar som nu bränner i fickan, jag vill ha mera, mera! Men nu till den stora frågan: ska jag hålla mig till dessa två färger, eller ska jag plocka till mörkrosa eller kanske vitt på exempelvis djupa (pasta)tallrikar? Till sist ska jag säga att den här servisen kommer inte fram till vardags, åtminstone inte den största tallriken som inte ens ryms i diskmaskinen. Pastatallrikar har jag inga, men de tänkte jag skulle få komma fram ur garderoben ganska ofta, om jag nu kommer till skott och köper dem. Dessutom kan jag avslöja att tillbringaren inte är bra att hälla ur, den rinner. Jag har jobbat som inköpare av utrustning för restaurang etc, och det här är väl EGENTLIGEN inte det bästa hållbara material, keramiken är porös och man skall akta sig för att ställa muggar, vaser etc på känsliga ytor. Men...ÖGAT måste ju få sitt, eller hur??
6 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Oh vilka vackra tallrikar... jag vill också ha!
Jag skulle nog lyfta in en nyans till tror jag. Det blir så levande med många nyanser av samma färg. Helt rätt med rosa tycker jag i alla fall. Fast att jag inte är en rosa person men det där var såååå vackert.

Susilull sa...

Grattis grattis!!

Deras porslin är verkligen läckert, och den plommonlila färgen är underbar!!

teresa sa...

Grattis i efterskott!
Boken verkar kul? Och keramiken är jättevacker. Lyx-porslinet kan väl få vara lite ömtåligt?
(Själv har jag Jonas Bolins Qvint-serie som jag BARA tar fram när det är ngt som ska firas.)

Tvärslå sa...

Oj grattis :)
Faten är jättefina, och ja du har rätt - ögonen måste få sitt.

Lilith sa...

Visst ska man ha bastu, den ger så mycket! :) Tack för tipset om Vademecum, ska testa någon gång!
Vilken fin bok du fått, det är roligt med böcker som ger mycket ögonfröjd!
Plommonlila och rosa passar bra ihop, du gjorde rätt val enligt mig! :)

Vera sa...

Jättetjusiga tallrikar!