söndag 11 januari 2009

Stickmaraton

Mötte svägerskan på isen på trettondagen. Hon hade sina gamla "fådda" (Göteborgsuttryck...) röda ullstrumpor i skridskorna . Hon fick dem av mig för ett år sedan, och jag vet att de varit flitigt använda så de bör vara lite slitna nu. Hon önskade sig nya i blått och det passade ju bra då hennes nästa födelsedag inträffade redan idag faktiskt. Inga märkvärdiga strumpor alls, men strumpa nr 2 påbörjades och slutfördes igår, så jag fick nästan skavsår på fingrarna...men färdiga blev de som sagt, och överlämnade är de också, för vi är just hemkomna från kalas. Stickade i Marks&Kattens rätt så nya garn (tror jag) som jag glömt vad det heter, men som verkar vara deras efterapning av "Fabel". Strumpstickor 2,25
Svågern fyller år i övermorgon, så han fick en mössa med häng. Han hade själv kollat in mönstret i höstas, skulle kommit med garn till mig, men det har inte blivit av. Så det var ett tacksamt val i alla fall. Hade ingen modell att sätta mössan på, så det syns inte så bra hur den tar sig ut. Den är i alla fall stickad med två trådar Drops Alpaca, en ljusgrå och en mörkgrå, rundsticka nr 4. Två aviga och två räta, hur enkelt som helst. Ett nystan av varje räckte bra, vilket var mycket mindre garnåtgång än vad mönstret föreskrev. Den blev i alla fall väldigt mjuk och gossig. Garnet till den här mössan inhandlades i måndags, då jag på lunchen gjorde en blixtutryckning till Deisy´s Design på Avenyn. Jag handlade av Linda, som rätt vad det är säger "Är det du som är Fru P?" Men hallå???? Jag blev minst sagt ställd, hur sjutton kunde hon koppla det, är mänskan synsk?? Det visade sig att hon läst ett inlägg om mitt gröna garn som det aldrig blir något färdigt av, och kom ihåg att vi pratat om det vid nåt tillfälle. Snopen blev jag!
(Jag som är så hemlig, så hemlig, bara min dotter vet att jag har en blogg. Jag inser nämligen att alla vanliga icke garnberoende människor fattar noll av det här fenomenet. Jag är förvånad själv att jag håller på)!

3 kommentarer:

Tvärslå sa...

Jättefina socks och spooky med garntjejen.
Jag kan undra om nån skulle känna igen mitt öga ibland ;)

Samtal från min trädgård sa...

Ja, jag undrar också över detta med anonymiteten, men föredrar att inte säga vad jag heter eller ta bild på mig själv eller familjemedlemmar. Däremot tar jag bilder ifrån runt i kring, så någon kanske känner igen sig! Så fina sockor förresten.

Susilull sa...

Vilken superfart du måste haft - och fina blev de också - sockorna!

Känner som du, jag föredrar att hålla mig anonym - folk runt omkring mej tror bara det är "konstigt" folk som bloggar, fast jag kanske är lite "konstig", hihi...

Ha det bra!