söndag 8 februari 2009

Utmaningen antagen!

Jag har blivit utmanad av Lilla Anna! Det hela går ut på att man skall publicera den sjätte bilden i den sjätte mappen från datorn, och skriva lite kring bilden. Jag får lov att fuska lite, för jag gillar inte att lägga ut bilder av familjen, och såna bilder kryllar det ju av i alla mina mappar. Jag bestämde mig för att ta sjätte bilden från första mappen där den bilden föreställde ngt annat.
Så, från den ÅTTONDE mappen, den sjätte bilden, är bilden på muffinsen nedan. Bilden är från 2005. Jag hade stämt träff med en väninna som jag inte träffar mer än tre-fyra ggr om året kanske. Jag hade fått nys om en liten sy-och stickmässa i Gbg, och Karin är min enda "hemvävda" (he he) kompis (ja, förutom ni som finns i bloggvärlden!) och därför gillar hon sånt precis som jag. Därför rymde vi några timmar från karlar och ungar för att titta på fina saker. Efteråt gick vi på kondis på Avenyn, och då fotade jag en muffins. (Varför? Inte vet jag, för att den var så läckert grön skulle jag tro). Eftersom övriga bilder i mappen temamässigt passar så bra i min blogg, passar jag på att publicera bild nummer fyra också. Mässan var ärligt talat ganska tråkig, och pytteliten, men jag tog lite bilder på några utställda lapptäcken. Jag ÄLSKAR lapptäcken. Har fuskat lite själv, men inte gjort ngt stort arbete (än). De absolut vackraste täckena enligt mig, är gamla. Gjorda av slitna återanvända tyger, där tygerna inte räckt till att för att återkomma i hela täcket. De ger ett levande intryck, är ofta milda i färgerna och hundra gånger finare än täcken gjorda av sönderklippta fabriksnya tyger. Är inte det helt sjukt egentligen, nu klipper vi sönder hela tyger för att sy ihop dem igen, när hela idéen från början är att tillvarata tygbitar som är för små för att kunna användas till ngt annat. Ur led är tiden....
För den som är intresserad har Åsa Wettre skrivit en underbar bok, jag vill minnas att den heter just "Gamla lapptäcken". Men visst kan nya täcken också vara vackra?

Jag beställde visst muffins till kaffet!

Just det, man skulle skicka utmaningen vidare också. Egentligen ska det vara till sex personer, men jag ser att flera av de jag brukar besöka redan fått den, så jag nöjer mig med:

Tvärslå
Mias Stickblogg
Skogsdoft & Havsbris6 kommentarer:

miastick sa...

Men vad gör man om det bara var fyra bilder i den sjätte mappen då? :)

Fru P sa...

Ja, gör som jag...improvisera lite ;)

Lilith sa...

Oj oj... Tack för utmaningen! Riktigt kul att "rota i arkiven" så att säga! :)
Oj vilken läcker muffins, den skulle man gärna sätta tänderna i! :)

Lilla-Anna sa...

Hej, visst är de helt underbart goda, de muffinsen. Gott!

Veronica Tingvall sa...

Hej!
Japp jag körde mönstret rakt av i dubbel baby-ull.

Jag är så dålig på att förklara men jag ska försöka:
När du minskar (fasta maskor) så sticker du ner virknålen och tar upp garnet men istället för att fortsätta sticker du ner virknålen i nästa maska också, hämtar upp garnet, nu har du tre maskor på virknålen, gör ett omslag och dra genom garnet i alla tre.

Hoppas det blev lite begripligt i alla fall annars kan du kolla här som komplement http://www.garnstudio.com/lang/se/skole/hekle_felle.php Jag använder alltså mitten-tekniken (bild två och tre)

Lycka till!
Kram/Veronica

Tvärslå sa...

Jag hoppade över det där med bilder för det blev krångligt,rens skulle behövas inte bara göra som jag gjort sortering efter årtal...
Men vill du så har du en utmärkelse i komentarerna ja där nånstans :)jag hoppade den också men ger den vidare till alla som finns bland favvobloggers o du hör ju till de som suttit längs så varsågo :)