måndag 25 augusti 2008

Lakritströjan

detalj v-ringningen

Efter att ha velat och sölat nästan en hel söndag (se föregående inlägg) tog jag mig i kragen och slutförde arbetet med min "lakritströja". Jag är skapligt nöjd i alla fall. Den är alltså stickad i tunt lin från "Yll och Tyll", även mönstret kommer därifrån. Jag hade 4 hg och det blev över ett litet nystan. Hade räckt till att den göra tröjan lite längre, men sånt vet man ju aldrig innan.... Fotografera svarta grejer är ju jättesvårt, färgen stämmer inte riktigt på bilden, men visst, den ser lite urtvättad ut så där, men jag gillar den färgen i just detta fall. Modellen är ju hur enkel som helst, det är tyngden i garnet och strukturen jag gillar. Baströja helt enkelt. Hade ju problem att få ärmarna att passa i ärmhålen, men som sagt, jag sydde som jag ville och klippte bort överflödet på insidan (efter att ha sytt på maskin först såklart!!). Jajamensan, alla sätt är bra!


5 kommentarer:

Tvärslå sa...

Den blev ju jättesnygg :)
Svart är snyggast när det inte är becksvart tycker jag och jag skulle absolut inte ha någe emot en sån där tröja.
Mönsterstickning i all ära men slätstickat är allt snyggast i allafall.

Tvärslå sa...

Fast jag måste säja att om jag nån gång i livet skulle orka göra en stor tröja till mej själv så vete sjutton om jag skulle våga klippa i den.
Hoppas det håller.(jag förstår iaf inte hur det kan göra det)

Fru P sa...

Tack för berömmet! Jag tror nog det håller. På åttiotalet blev det populärt att sticka tröjor på rundsticka, hela vägen upp till halsen, därefter sydde man på maskin och klippte upp i sidan där ärmarna skulle in. Dropsbeskrivningarna hade pippi på detta.Så jag har provat på förr så att säga. En annan sak: en människa som orkar göra typ dina plånböcker orkar göra en slätstickad tröja hur lätt som helst.

Tvärslå sa...

Men plånboken var ju en utmaning och varierande och dessutom var det inte förutbestämt hur den skulle bli utan jag gjorde lite som jag ville, det sporrar mej mycket mera.
Jag stickade ganska nyligen en sjal med bara räta maskor men fy tusan, jag höll på att bli tokig för tillsist hade jag närmre 700 maskor och så himla trist va det.

Fru P sa...

Hmmm....jag tror du är en sann konstnärssjäl. Jag vill gärna variera mig, men ibland tycker jag det är så skönt att ha nåt enkelt i händerna (även om det kan bli ganska stora delar förstås), sånt som fingrarna sköter helt själv då man kollar på TV. Då är enkla tröjmodeller bra ju.