söndag 3 augusti 2008

Min senaste sjal

Eftersom jag är som en snigel nu vad det gäller att få klart mina pågående grejer, får jag väl visa min sjal som jag gjorde klart tidigare i sommar istället. Mönster och garn kommer från Yll och Tyll, den är gjord i Soft Silk som var en ny bekantskap för mig. Mönstret är ett väldigt enkelt hålmönster som jag tror jag skall använda mig av nån fler gång. Avslutningen är en virkad volangkant. Den här sjalen är liten, och tänkt mer som en snygg detalj över jeansjackan än som något värmande. Knapp för att hålla ihop den är närmast nödvändigt, min blev en blomma av emalj.

Jag har inte lyckats färdigställa strumpa nr 2 till kusin Filip (mest för att jag inte skrivit upp hur jag gjorde första och får sitta och räkna varvantal och upplockade maskor etc). Lakritströjan har fått ihopsydda axlar. Alltså, det är så tråkigt att montera så för mig tar det ju lika lång tid som att sticka tröjan! Undrar varför det är så, man borde ju tycka att det är kul då det snart är klart och man får belöning för sitt slit? Men nehej, mitt huvud är redan i nästa projekt.
Nu skall jag dricka kaffe och läsa deckare, är ensam hemma i två timmar typ, det gäller att passa på.
PS. I morgon skall jag jobba.

2 kommentarer:

Tvärslå sa...

Strumpa nr 2 eller vante nr 2 är alltid mindre rolig än nr 1, det är nog det bästa med nålbindningen att man gör båda samtidigt, kanske så man borde göra med stickning också.

Clara sa...

Tack för dina vänliga ord ang mina bilder!
Själv är du duktig på att sticka förstår jag....du är som en snigel skriver du...tänk, jag älskar sniglar :)
Ha det bra!