lördag 18 oktober 2008

Garnknarkare


Jag är fullständigt hopplös. Man kan nog kalla mig för garnknarkare helt enkelt. Är beroende. (Men är det ett missbruk?). Idag har jag besökt två garnaffärer och kommit ut med påsar från båda ställena. Skulle iofs ha garn till "Garn och te"bytet, men själv behöver jag INTE:
1. mer garn
2. fler stickningsprojekt
Men det är min tid och mina pengar så...det svartgrå garnet skall testas till en särskild grej, om det inte blir bra får det hamna i garn(skatt)kistan för kommande behov. Jag vill inte sätta upp en till grej som ska bli klar, men jag ska prova framför TV:n ikväll, återkommer om det verkar gå vägen. Fabelgarnet går alltid åt till barnstrumpor om inte annat, jag tycker färgen är så karamellig och fin. Det blev ett par nystan som skall gå på export också, till min bytesvän. Svårt att välja garn till en annan person så där, men jag gick efter devisen att köpa nåt som jag själv skulle bli glad för. Så då kunde man ju ta nästan vad som helst...lite överaskningar får följa med paketet också. Affärsinnehavaren på 2Knit i Gbg övertalade mig förresten också att testa en sån där "Magic loop" kabel. Hmmm....är inte övertygad, det är svårt att lära gamla hundar sitta, men jag ger det en chans. Stickan känns ju himla go, men jag skall alltså kunna använda denna 120 cm långa loop till att sticka strumpor med?? Många är ju frälsta, får se vad jag tycker. Ska testas ikväll alltså.

3 kommentarer:

Tvärslå sa...

Låter skumt...att kunna sticka sockar med så långa stickor.
Folk samlar på olika saker, varför ska man inte kunna få samla på garn ?
Det har man ju dessutom användning för, alltså det är inget missbruk utan en mycket mycket bra sak :)

teresa sa...

Lite dyrt kanske men annars ett helt ok missbruk, utan tråkiga biverkningar - bara glädje. Själv har jag hur mkt garn som helst - och blir otroligt lycklig bara ava att titta o känna på nystanen/härvorna.
Lycka till med magic loop-en!

Lilla-Anna sa...

även jag är nog en garnknarkare...har hur mycket garn som helts, många projekt som ska göras och ändå köper jag mer garn... ang magic loop så visst är det krångligt i början men det börjar kännas bättre nu (är inne på mitt andra par) lycka till...